Kurt Cobain Mustang

Dat Fender een Kurt Cobain Jaguar remake had wisten we natuurlijk al, maar nu komt Fender ook met een remake van Kurt's favoriete gitaar inclusief al zijn modificaties.

Iedereen kent de voorliefde van Cobain voor Mustangs en Jaguars. Niet iedereen weet dat Cobain best kleine handen had en daarom vaak de compactere gitaren gebruikte. Zijn liefde voor deze modellen werd al vroeg bepaald De gitaren waren namelijk veel betaalbaarder als de duurdere strats of tele's.

De Mustang werd in een klap populair toen deze te zien was in de legendarische video "smells like Teen spirit" en tot op de dag van vandaag zie je het model regelmatig bij Grunge en Alternative bands op het podium staan.

De Fender Kurt Cobain Mustang heeft exact de zelde Mismatch pickups als het origineel met de single coil schuin op de hals en de   SD JB humbucker op de brug. Ook de electronica is exacte gekopieerd voor een zo authentiek mogelijk geluid. Natuurlijk is de body van Amerikaans Elzen (alder) hout met polyesther coating.

Of deze gitaar in Nederland verkrijgbaar word is nog niet bekend.

Meer info http://www.fender.com/en-NL/products/kurtcobainmustang/models.php/?prodNo=0251400&EDID=XTY7DPF-A7BOO-18I74Y-DKUHO-GJW3-v1

 

 

Freak Login

Laatste advertentie

Gitaarmarkt zoek